Babapiskótás szelet recept
A Babapiskótás szelet hozzávalói:Tészta
1 tojás
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
5 evőkanál tej
Töltelék
0.5 l tej
5 dkg vaníliás pudingpor
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor
Egyéb hozzávalók
20 dkg babapiskóta
1 kis rumaroma
A Babapiskótás szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30x25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő. 0.5 L tejet és 5 dkg vaníliás pudingport a szokásos módon összefőzünk. 20 dkg vajat vagy sütőmargarint 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Egy tálban összekeverünk tejet egy kevés rummal és meggyaromával, amibe belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos, meggyaromás tejbe és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Újra krém következik és erre a másik mézes lap. A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 6. 10:47
A babapiskótás szelet elkészítési módja és hozzávalói.