Banános tekercs (Kata-féle) recept
A Banános tekercs (Kata-féle) hozzávalói:1 mokkáskanál szódabikarbóna
12 evőkanál porcukor
6 tojás
5 dkg kakaópor
Krém
2 banán
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg kakaópor
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 dl tej
2 evőkanál finomliszt
1 tojás
A Banános tekercs (Kata-féle) elkészítési módja:
A tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a szódabikarbónát és a kakaót. A kemény habbá vert tojásfehérjével összekeverjük, és zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsiben kisütjük. A tésztát először a fehér, majd a kakaós krémmel kenjük meg. A két megtisztított banánt a szélére tesszük, és az egészet feltekerjük. Legalább fél napra hűtőbe tesszük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk. Krém: a krémhez a tojást elkeverjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt tejkrémmel összekeverjük. A krém egyik felébe kakaót keverünk, a másik felébe vaníliás cukrot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 3. 17:16
A banános tekercs (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.