Anyóstekercs recept
Az Anyóstekercs hozzávalói:1 kg rétesliszt
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg margarin
50 dkg meggy
50 dkg tehéntúró
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál olaj
porcukor a tetejére
Az Anyóstekercs elkészítési módja:
A liszt felét a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott zsírt vagy sütőmargarint elkeverjük, és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a beiglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jan. 30. 08:56
Az anyóstekercs elkészítési módja és hozzávalói.