Gyümölcsös kevert sütemény recept
80 perc
A Gyümölcsös kevert sütemény hozzávalói:
2 dl lekvár kb. 5 evőkanál(nálam körte volt)
4 db tojás
1 csomag vanillincukor
10 deka cukor
1/2 citrom resztelt héja
1 dl olaj
5 deka darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
30-40 deka liszt
1 db alma felkockázva
A tetejére:
gyümölcs (nálam meggy volt)
2 evőkanál cukor
1/2 teás kanál fahéj
1-2 evőkanál darált dió (elhagyható)
A Gyümölcsös kevert sütemény elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverem egy tálban. Lisztet annyit teszem bele, hogy sűrű állagú legyen. Az almát megpucolom és felkockázva tésztába keverem. Egy tepsit (30X20) kikenem zsiradékkal és megszórom liszttel. A meggyet pici lisztben átforgatom, majd a tészta tetejére teszem, lehet sorban vagy csak rádobálva. Végül a fahéjas cukorral megszórom. Sütőbe téve tűpróbáig sütöm.
Nagyon finom kevert sütemény lesz.
Én hideg sütőbe teszem ajtajába egy fakanállal, hogy a gőz elszálljon. 10 perc után a legkisebb fokozaton sütőm
A sütési idő 50-60 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cseng21, 2014. máj. 18. 19:22
A gyümölcsös kevert sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.