Csodacsirke recept

A Csodacsirke hozzávalói:
60 dkg csirke szárny
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír
só
bors
őrölt pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl

A Csodacsirke elkészítési módja:
A csirke szárnyakat(lehet comb is) jól megmossuk és megpucoljuk, 3 felé vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a csirke szárnyakat. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy a szárnyakat ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót meg borsot adunk hozzá ízlés szerint. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a csirkéhez. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. dec. 29. 07:41
A csodacsirke elkészítési módja és hozzávalói.