Karácsonyi gesztenye-hóember recept
45 perc
A Karácsonyi gesztenye-hóember hozzávalói:
15 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg darált keksz
15 dkg cukor
1 evőkanál rum
reszelt fehée csoki
reszelt étcsoki
vegyes tortadara
A Karácsonyi gesztenye-hóember elkészítési módja:
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált kekszet, gesztenyemasszát és a rumot (lehet 15ml rumaroma is). Golyókat formálunk, meghempergetjük fehér csokireszelékben és felépítjük a hóembereket. A kalapja étcsokireszelékes, én cintányérformára lapítottam A szeme és a gombok fekete, a szája piros, az orra narancsszínű tortadarából készül.
Nekem 6 db lett (alja-közepe-feje+kalap)
A csokikat hidegen kell reszelni és hempergetni is mert összetapad. Nagyon mutatós.
Kókuszreszelékkel helyettesítve a vendégek érkezése előtt az utolsó pillanatban kell összeállítani, mert átázik és a gesztenyétől bebarnul (Barna hóember:-)?)
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. dec. 28. 07:38
A karácsonyi gesztenye-hóember elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.