Szilveszteri diótorta recept

tésztához
20 dkg margarin,
20 dkg dió,
20 dkg porcukor,
krémhez
két púpozott evőkanál kakaópor,
két púpozott evőkanál cukor
két evőkanál tej,
10 dkg vaj,
egy evőkanál rum,
a tetejére citrommáz.
A Szilveszteri diótorta elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és a nagy gáztepsi hátsófelére simítva megsütjük. Ha kihűlt, óvatosan lecsúsztatjuk róla, mert könnyen törik, és három lapba vágjuk. A kakaóport a cukorral meg a tejjel jó sűrűre főzzük, a tűzről levéve beletesszük a vajat, és addig keverjük, amíg ki nem hűlt. A két alsó lapot ezzel a krémmel megkenjük, a tetejét pedig citrommázzal vonjuk be. Mindig a fogyasztás előtt pár nappal készítsük el.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. dec. 30. 20:43
A szilveszteri diótorta elkészítési módja és hozzávalói.