Gesztenyés csokitorta recept
50 perc
A Gesztenyés csokitorta hozzávalói:
250 g darabokra tört étcsoki
250 g margarin
250 g gesztenyemassza
2dl tej
1tejszínhabpótló por (Coop)
4 tojás
125 g kristálycukor
A Gesztenyés csokitorta elkészítési módja:
Az étcsokoládét és a vajat egy tűzálló tálba tesszük, és gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A gesztenyepürét lereszeljük. A tejjel és a porral habot készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral jól kikeverjük. A csokoládét a cukros tojás sárgájával összekeverjük, majd a gesztenyés pürével is jól összedolgozzuk. Végül a felvert habot is lazán belekeverjük. A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral. A masszát a tortaformában 25-35 perc alatt süssük meg. Addig süssük, amíg a torta éppen csak meg nem szilárdul, de a közepe még enyhén lágy. A formában hagyjuk kihűlni, és megszilárdulni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 1. 07:59
A gesztenyés csokitorta elkészítési módja és hozzávalói.