Sertéshús kókuszmártással (Thai) recept
A Sertéshús kókuszmártással (Thai) hozzávalói:- 70 dkg sertéscomb
- 10 dkg gomba
- 20 dkg paradicsom
- 2 dl kókusztej
- 5 dkg spenót
- 4 szál bazsalikom
- diónyi friss gyömbér
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 evőkanál olaj
- fehér bors
- só
A Sertéshús kókuszmártással (Thai) elkészítési módja:
A húst megtisztítjuk a zsíros részektől. Vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, kukoricakeményítővel és jól összekeverjük. Wokban felhevített olajon átsütjük, felöntjük a kókusztejjel, és állandó kevergetés mellett készre főzzük. Kevés forró olajon megfuttatjuk a szeletekre vágott gombát, a finomra összevágott bazsalikomot és gyömbért, a cikkekre vágott paradicsomot és a megtisztított, megmosott, leforrázott majd lecsöpögtetett spenótot. Meghintjük fehér borssal, hozzáöntjük a húshoz és összeforraljuk. Köretnek nyers zöldséget és párolt rizst adhatunk hozzá
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2009. jan. 17. 16:15
A sertéshús kókuszmártással (thai) elkészítési módja és hozzávalói.