Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Lencsés-spenótos lasagne (90 napos diéta szénhidrátnapjára is jó) recept

Lencsés-spenótos lasagne (90 napos diéta szénhidrátnapjára is jó) recept

A Lencsés-spenótos lasagne (90 napos diéta szénhidrátnapjára is jó) hozzávalói:
1 csomag készen kapható lasagne tészta (jobb a fagyasztott, mint a sima dobozos, mert az kemény maradhat),
1,5 dl vörös lencse,
25 dkg fagyasztott parajpüré,
1 kis fej hagyma,
1 nagyobb gerezd fokhagyma,
2 dl paradicsompüré,
2 közepes répa,
étkezési keményítő,
só,
koriander,
kurkuma,
cayenne bors,
gyömbér,
oregánó,
bazsalikom.


A Lencsés-spenótos lasagne (90 napos diéta szénhidrátnapjára is jó) elkészítési módja:
Mivel a készen kapható lasagne tésztában 6 lap van, ezért 5 réteg töltelék kell, 3 lencsés és 2 spenótos, ezen kívül pedig minden lapot megkenünk paradicsomszósszal is. Először is előkészítem a hozzávalókat, és bekapcsolom a sütőt. A lencsét felteszem főni közepes lángon kb. annyi vízzel, hogy ellepje (a vörös lencsét nem kell beáztatni:-)), sózom, fűszerezem kurkumával, korianderrel, gyömbérrel és cayenne borssal (ebből csak keveset, mert nagyon csíp). Kb. 15 perc alatt pástétom állagúvá fő, a lencsés töltelék ezzel kész. A spenótos töltelékhez a fagyasztott parajpürét egy lábasba teszem, nagyon pici lángon kiolvasztom. Belenyomok egy nagyobb gerezd fokhagymát, sózom. Ekkor egy csapott evőkanál étkezési keményítőt összekeverek egy bögrében kevés vízzel, és besűrítem a spenótot. Ha egyszer felforrt, elzárom a lángot. A spenótos töltelék is kész. (Aki a kilencven napost nagyon szigorúan akarja betartani, hagyja ki az étkezési keményítős részt, és csak a sima parajpürét használja). Már csak a paradicsommártás van hátra. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, és oregánóval, bazsalikommal fűszerezem. A répa megy a tetejére: vízben megfőzöm puhára, villával összetöröm. Most, hogy minden kész, már csak a össze kell állítani. Megfelelő méretű tepsit kikenek olívaolajjal, ráteszem az első lapot, paradicsomszósszal megkenem, rá egy adag lencsét teszek. Ezután tészta, paradicsomszósz, spenót, tészta következik, majd a paradicsomszószra ismét lencse, tészta, paradicsomszószra spenót, tészta, az utolsó adag réteg lencse lesz. Ezt befedem az utolsó tésztalappal. Tetejét megkenem a maradék paradicsomszósszal, és rákenem a répapürét. Kb. 35 perc alatt sül meg a sütőben, közepes lángon.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A lencsés-spenótos lasagne (90 napos diéta szénhidrátnapjára is jó) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook