Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pudingos lepény recept

Pudingos lepény recept

A Pudingos lepény hozzávalói:
25 dkg sütőmargarin,
30 dkg porcukor,
6 tojás,
25 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
40 dkg fehér szőlő,
30 dkg piros szőlő,
1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliapuding,
2 dl tej,
porcukor a szóráshoz.


A Pudingos lepény elkészítési módja:
A margarint habosra kikeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítva a keveréket. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a tojásos masszához öntjük. Belereszeljük a citrom héját, és az egész masszát a liszttel együtt simára keverjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és lecsepegtetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Közepes méretű tepsit kibélelünk a sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét és kb. 30 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a vaníliapudingot, a tasakon lévő előírás szerint a tejjel. Amikor a tészta kihűlt, kivesszük a tepsiből, tálra tesszük, és megkenjük a pudinggal. Megszórjuk a szőlővel, és tenyerünkkel kissé belenyomkodjuk. Rászitáljuk a porcukrot, és felszeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudingos lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook