Az elronthatatlan túrós (almás) pite recept
Az elronthatatlan túrós (almás) pite hozzávalói:A tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg sütőmargarin
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 egész tojás
1 dl tejföl
A töltelékhez:
1 kg túró
4 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
2 citrom reszelt héja
A szóráshoz:
1 kanál búzadara
A tetejére:
tojás sárgája
Az elronthatatlan túrós (almás) pite elkészítési módja:
A tásztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával. A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérje kivételével, amit habbá verve óvatosan forgatunk a túrós krémhez. Ráöntjük a tésztára. Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tepsim mérete:25X35cm. A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm.
Almával is tölthető, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét. Az alma alá zsemlemorzsát szoktam szórni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2011. ápr. 14. 18:17
Az elronthatatlan túrós (almás) pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.