Kakaós-túrós lepény recept
A Kakaós-túrós lepény hozzávalói:A tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
2 tojássárga,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál kakaó,
25 dkg sütőmargarin.
A töltelékhez:
50 dkg túró,
30 dkg porcukor,
2 tojássárga,
4 tojásfehérje.
A Kakaós-túrós lepény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3 részét a tepsi aljára tesszük. Nyújtani nem tudjuk, így ajánlott szeletelni a tésztát, és ezt rakjuk a tepsi aljára. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, a tojásfehérjét keményre verve a végén forgatjuk bele óvatosan, hogy ne törjük össze. A tölteléket ráhalmozzuk a tepsiben lévő tésztára. A tészta megmaradt részét - amit érdemes a töltelék elkészítésének idejére a fagyasztóba tenni - ráreszeljük a túrós töltelékre (almareszelővel). 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2009. febr. 12. 20:59
A kakaós-túrós lepény elkészítési módja és hozzávalói.