Cukormentes képviselőfánk recept
90 perc
Kalóriaszegény
A Cukormentes képviselőfánk hozzávalói:
Tésztához
1 dl víz
1 csipet só
6 dkg margarin
10 dkg liszt
3 tojás
Krémhez
2,5 dl tej
2 tojássárgája
5 ek. édesítőpor
1 púpozott ek. keményítő
1 ek. zselatinpor
vanília aroma
reszelt citromhéj
A Cukormentes képviselőfánk elkészítési módja:
A tésztához a vizet felforraljuk a sóval és a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet és mérsékelt tűzön addig pirítjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Gyors mozdulatokkal belekeverünk egy tojást, majd hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, a sütőt 220 fokra előmelegítjük, az aljára behelyezünk egy vízzel teli tűzálló edényt. A masszát keverőtálba tesszük, robotgéppel alaposan beledolgozzuk a másik két tojást. Nagy lyukú, csillagcsőrös habzsákba töltjük, majd 5-6 cm-re egymástól, kb. 4 cm átmérőjű, két evőkanálnyi nagyságú dundi halmokat nyomunk a sütőpapírra. Középső rácson 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A megsült fánkok kalapját azonnal, még forrón fűrészfogú késsel levágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet felforraljuk, beletesszük a vanília aromát és a citromhéjat, majd félretesszük. Eközben elkeverjük a két sárgát a keményítővel és egy evőkanál édesítővel, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Sűrűsödésig hevítjük, de nem szabad felforralni. A zselatint 2 ek hideg vízzel elkeverjük, 5 percig állni hagyjuk, felforraljuk, majd a krémhez keverjük. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a maradék édesítővel elkeverjük és a fánkokba töltjük.
Tejszínhabporból és tejből készíthetünk rá habot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2011. ápr. 8. 04:27
A cukormentes képviselőfánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.