Tésztában sült currys-gombás csirke recept
A Tésztában sült currys-gombás csirke hozzávalói:1 közepes csirkemell
1 cs. leveles tészta
20 dkg gomba
15 dkg krémsajt
fél fej vöröshagyma
só
bors
curry paszta
étolaj
1 fej lila hagyma
petrezselyemzöld
szezámmag
1 pohár natúr joghurt
1 lime
koriander zöld
A Tésztában sült currys-gombás csirke elkészítési módja:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon, picit megsózva fehéredésig pirítjuk. Beleteszünk egy fél mokkáskanál curry pasztát (ennek hiányában curry port használunk), ezzel is együtt pirítjuk egy kicsit. A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztát kiterítjük, picit meglisztezzük és nyújtófával kicsit megigazítjuk. Rákenjük a krémsajtot, majd a közepére egy csíkban elhelyezzük a csirkemell kockákat, rá a gombát, tetejére a vékonyra szeletelt lila hagymát, erre pedig bőven vágott petrezselyemzöldet. a két oldalát behajtjuk, majd az egészet feltekerjük és kör alakban összehajtjuk. Tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. fél órát sütjük. A pohár joghurtot egy tálba öntjük, picit megsózzuk. Apróra vágott koriander levelet, pici, apróra vágott chili paprikát, és pár csepp lime levet nyomunk bele. Jól összekeverjük és tálalásnál a felszeletelt tésztás csirke mellé adjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. júl. 16. 19:48
A tésztában sült currys-gombás csirke elkészítési módja és hozzávalói.