Rántott borjú-, ill . sertésláb recept
A Rántott borjú-, ill . sertésláb hozzávalói:1 db borjúláb vagy 4 db sertésláb (köröm)
Felforralt és kihűtött tej
Finomliszt
Zsemlemorzsa
Olaj
1 kávéskanál fűszerkeverék
3 db tojás
Só
A Rántott borjú-, ill . sertésláb elkészítési módja:
A borjú- vagy sertéslábat sós vízben addig főzzük, míg a bőrös hús le nem válik a csontról, ekkor azt eltávolítjuk. Csak a láb végén a patakörmöt hagyjuk meg. A lefejtett (filézett) húst fél tenyérnyi darabokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi. Másnapig hűtőben pácoljuk, majd lecsepegtetjük, tiszta konyharuhával felitatjuk a nedvességet, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába hempergetve forró olajban fedő alatt szép aranybarnára sütjük. A sütésnél vigyázzunk, mert a bőr pattog és a forró olaj sérülést okozhat. Ezért ha a fedőt levesszük és a húst átfordítjuk a másik oldalára, pajzsként tartsuk magunk elé. A fűszerkeverékes tejet elkeverjük a maradék tojással, liszttel és vékony palacsintákat sütünk belőle. Erre tálaljuk a kisült hússzeleteket és tartármártással, rizs- vagy burgonyakörettel adjuk asztalra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. júl. 14. 12:28
A rántott borjú-, ill . sertésláb elkészítési módja és hozzávalói.