Házi cukorgyártás recept
A Házi cukorgyártás hozzávalói:2 dl forró víz
1 evőkanál őrölt stevia-levél
1 teaszűrő
1 forralóedény
A Házi cukorgyártás elkészítési módja:
Stevia növényünk leveleinek egyharmadát leszedjük, megszárítjuk, összemorzsoljuk. Egy evőkanál stevia morzsát 2 dl forró vízzel leforrázunk, 15 percet állni hagyjuk, utána leszűrjük. A forrázat maga a cukoroldat, ha 20 %-ot elforralunk belőle, édessége 50x-esre növekszik. A forrázat cseppekben adagolható ételhez, italhoz, süteményhez. A fel nem használt oldat hűtőben egy hétig eláll.
CUKORBETEGEK IS HASZNÁLHATJÁK!
Fogyókúrázóknak kiválóan alkalmas, mert 0-kalóriát tartalmaz. Baktérium, gombaölő és vírusblokkoló hatású.
Megfázás esetén a megőrölt porból egy fél kávéskanál bevétele fertőtleníti a torkot.
Tavasztól őszig szabadban vagy napfényes ablakban termeszthető.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. júl. 6. 11:02
A házi cukorgyártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.