Rizs darát bárányhússal recept
A Rizs darát bárányhússal hozzávalói:2 pohár rizs
4 pohár víz
20 dkg darált bárány- vagy marhahús
2 evőkanál szemne (tisztított-vaj)
2 dkg hámozott mandula
2 dkg földimogyoró
3-4 dkg mazsola, ha van
2 dkg fenyőmag
1 kávéskanál só
őrölt bors
2 szem szegfűbors
1/4 kávéskanál fahéj
A Rizs darát bárányhússal elkészítési módja:
Készítsünk egyszerű rizst, s púpozzuk egy nagyobb tálra. A darált bárányhúst (szükség esetén marhahús is lehet) forró szemnében (vok) hirtelen pirítsuk néhány percig a mandulával, a földimogyoróval, a mazsolával s a fenyőmaggal. Szórjuk bele a fűszereket, majd borítsuk be vele a rizst.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 12. 18:09
A rizs darát bárányhússal elkészítési módja és hozzávalói.