Padlizsán rétegezve recept
A Padlizsán rétegezve hozzávalói:egy közepes padlizsán
legalább fél kg paradicsom
2 nagyobb gerezd fokhagyma
só,bors,olivaolaj
bazsalikom levél
mozzarella sajt(nagy gombóc)
reszelt sajt
A Padlizsán rétegezve elkészítési módja:
A padlizsánt megmossuk,vékony szeletekre vágjuk, majd besózzuk és fél órát állni hagyjuk.A paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk.Kevés olívaolajon a fokhagymát megfuttatjuk,rádobjuk a paradicsomot megkeverjük, sózzuk, kicsit borsozzuk,és kis lángon főzni kezdjük.Időnként megkeverjük,majd krémesre főzzük. A főzés vége előtt néhány perccel apróra tépkedett bazsalikom leveleket keverünk bele. A padlizsánszeleteket leöblítjük, megtörüljük.Kevés olívaolajon mindkét oldalukat elősütjük,majd az olajat leitatjuk róluk. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk,egy réteg padlizsánt teszünk az aljára, megkenjük a paradicsommártással,megrakjuk mozzarellával,majd megint padlizsán,paradicsom és sajt következik.Ameddig tart az alapanyag addig rétegezzük.A tetejére paradicsommártást és reszelt sajtot teszünk. 180 fokos sütőbe tesszük, és úgy fél óra alatt pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 07b78727ed, 2010. máj. 27. 14:20
A padlizsán rétegezve elkészítési módja és hozzávalói.