Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Cigánypecsenye tarjából recept

Cigánypecsenye tarjából recept

A Cigánypecsenye tarjából hozzávalói:
1 kg tarja
10-15 dkg füstölt szalonna
6-8 gerezd fokhagyma ,só, bors
olaj
pirospaprika


A Cigánypecsenye tarjából elkészítési módja:
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban 5-6 evőkanál olajjal, sóval és borssal összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalára alaposan kenünk belőle. A hússzeleteket ezután egymásra fektetve a hűtőben tartjuk legalább egy órán át. A szalonnát csíkokra szeleteljük, a tetejét beirdaljuk, és egy edényben megsütjük őket. Ha kész, kivesszük, pirospaprikával megszórjuk. A szalonna zsírján kisütjük a húst, végül a szeleteket a szépen kinyílt szalonnával megkoronázva tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A cigánypecsenye tarjából elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook