Cigánypecsenye tarjából recept
A Cigánypecsenye tarjából hozzávalói:1 kg tarja
10-15 dkg füstölt szalonna
6-8 gerezd fokhagyma ,só, bors
olaj
pirospaprika
A Cigánypecsenye tarjából elkészítési módja:
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban 5-6 evőkanál olajjal, sóval és borssal összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalára alaposan kenünk belőle. A hússzeleteket ezután egymásra fektetve a hűtőben tartjuk legalább egy órán át. A szalonnát csíkokra szeleteljük, a tetejét beirdaljuk, és egy edényben megsütjük őket. Ha kész, kivesszük, pirospaprikával megszórjuk. A szalonna zsírján kisütjük a húst, végül a szeleteket a szépen kinyílt szalonnával megkoronázva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 16. 12:04
A cigánypecsenye tarjából elkészítési módja és hozzávalói.