Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke recept
A Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke hozzávalói:6 db csirke alsócomb
6 db csirke felsőcomb
20 dkg zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
1 nagy db sárgarépa
1 nagy db fehérrépa
1 db paprika
1 db paradicsom
6 közepes db burgonya
5 dkg füstölt szalonna
1 dl fehérbor
1 ek kakukkfű (szárított)
1 tk rozmaring (szárított)
só ízlés szerint
A Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke elkészítési módja:
A római cseréptálat 10-20 percre hideg vízben áztatjuk. A megtisztított, szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, befűszerezzük a szárított kakukkfűvel és a rozmaringgal. A zöldbabot felszeleteljük, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, és felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk. A felszeletelt zöldségeket összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott szalonnát, sózzuk, majd a római tálba öntjük. A fűszeres csirkecombokat a zöldségekre sorakoztatjuk, és ráöntjük a fehérbort. A római tálra rátesszük a tetejét, és készre sütjük a csirkét. (Az utolsó 20 percben levesszük a római tál tetejét, és így fejezzük be a sütést.) sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 8. 18:55
A cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke elkészítési módja és hozzávalói.