Kolozsvári rakott savanyúkáposzta recept
90 perc
A Kolozsvári rakott savanyúkáposzta hozzávalói:
Izlés szerint burgonya
3/4kg savanyú káposzta (ízlés szerint kimossuk)
35dkg sertéslapocka, (de más sertés is lehet)
15dkg kolbász (el is hagyható)
10dkg füstölt szalonna (én a kolozsvárit szeretem)
paprika
só
bors
babérlevél(elhagyható)
A Kolozsvári rakott savanyúkáposzta elkészítési módja:
Tepsibe rétegezzük a következő képen: -burgonyakarikák, -káposzta, -hús, -szalona,kolbi, -káposzta, -burgonyakarikák, Minden sort megsózunk,borsozunk, kicsit paprikázunk, kivéve a tetejét. kevés vizet öntünk alá. és fólia alatt elöbb nagyobb majd alacsonyabb hőfokon megpároljuk,mikor kész fóliát levéve megpiritjuk a burgonyát.
Egyedül a húst szoktam picit elősütni.
Tetejére önthetünk tejfölt, de elhagyható.
Én kicsit savanykásan szeretem.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: fa72c95d08, 2008. ápr. 19. 02:41
A kolozsvári rakott savanyúkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.