Savanyú leves káposztaléből. recept
30 perc
A Savanyú leves káposztaléből. hozzávalói:
1 liter savanyú káposztalé
2 szál murok ( sárgarépa)
1 szál petrezselyem gyökér
2 szem közepes pityóka (burgonya)
10 dkg
füstölt kolbász
1 kiskanál morzsolt csombor (borsikafű)
1-2 babérlevél
4-5 gerezd fokhagyma
só szükség szerint.
A Savanyú leves káposztaléből. elkészítési módja:
Ha a lé nagyon savanyú, akkor vízzel hígítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és a már forrásban lévő léhez adjuk. Ízesítjük izlés szerint. A zöldségek megpuhulása után beletesszük a felkarikázott kolbászt is és készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 5. 06:20
A savanyú leves káposztaléből. elkészítési módja és hozzávalói.