Torjai májszelet sütve recept


50 dkg sertésmáj
8 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál morzsolt majoránna
3 evőkanál liszt
1 mokkáskanál frissen tört fekete bors
só
A sütéshez: napraforgó olaj.
A Torjai májszelet sütve elkészítési módja:
A megmosott és letörölgetett májat nagyon vékony, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát pedig hajszálvékonyra metéljük. Két májszelet közé helyezünk egy füstölt szalonnát, hústűvel összetűzzük, és a fűszerekkel elkevert lisztbe mártjuk. Felhevített olajon, közepes lángon megsütjük, majd lecsepegtetve meleg tálra helyezzük. Tálalás előtt a hústűket eltávolítjuk a májból. Bármilyen ecetes saláta és hagymás tört burgonya illik hozzá. Csak a tányéron sózzuk, ízlés szerint.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. dec. 7. 05:26
A torjai májszelet sütve elkészítési módja és hozzávalói.