Rakott burgonya sonkával recept


80 dkg burgonya
20 dkg főtt házi sonka
10 dkg házi füstölt kolbász
vékonyan felkarikázva
6 dkg vaj
1,5 dl tejföl
2 db tojássárgája
fél dl tejszín
zsemlemorzsa és reszelt kemény sajt szükség szerint
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.
A Rakott burgonya sonkával elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk,majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házi sonkát apró kockákra daraboljuk, a kolbászt felszeleteljük. A tejfölt a tojássárgájával, a sóval, a tejszínnel, és az őrölt borssal összekeverjük. Tűzálló edényt vajjal kikenünk, meghintjük kevés zsemlemorzsával és lerakjuk rétegesen a burgonyát a sonkával. Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórjuk. Önálló ételként, esetleg köretként is, - tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. dec. 4. 07:06
A rakott burgonya sonkával elkészítési módja és hozzávalói.