Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lecsós máj chipsszel recept

Lecsós máj chipsszel recept

A Lecsós máj chipsszel hozzávalói:
2 nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paprika
30 deka sertésmáj
3 evőkanál olaj
só, bors
fél teáskanál szárított majoránna
fél teáskanál pirospaprika
7,5 deka chips


A Lecsós máj chipsszel elkészítési módja:
A paradicsomokat leforrázzuk, eltávolítjuk a héját, majd felkockázzuk. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, félbevágjuk és félcentis vékony csíkokra szeljük. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymagerezdről leszedjük a héját, és finomra zúzzuk. A májat ujjnyi csíkokra daraboljuk. Megfelelő méretű lábosban vagy serpenyőben olajat melegítünk, üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd rádobjuk a májcsíkokat, és kicsit elősütjük őket. Fél perc után sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Hozzátesszük a paradicsomkockákat, a paprikacsíkokat, szórunk rá pirospaprikát, és egy keverés után lefedjük. Mérsékelt tűzön kb. 10 percig főzzük és a nagyobb darabokra tört chipset a végén belekeverjük.

Ez kb. két adag, ha nagyobb a család, vagy az étvágy, dupla adagokkal készíthetjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lecsós máj chipsszel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook