Lecsós máj chipsszel recept
A Lecsós máj chipsszel hozzávalói:2 nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paprika
30 deka sertésmáj
3 evőkanál olaj
só, bors
fél teáskanál szárított majoránna
fél teáskanál pirospaprika
7,5 deka chips
A Lecsós máj chipsszel elkészítési módja:
A paradicsomokat leforrázzuk, eltávolítjuk a héját, majd felkockázzuk. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, félbevágjuk és félcentis vékony csíkokra szeljük. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymagerezdről leszedjük a héját, és finomra zúzzuk. A májat ujjnyi csíkokra daraboljuk. Megfelelő méretű lábosban vagy serpenyőben olajat melegítünk, üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd rádobjuk a májcsíkokat, és kicsit elősütjük őket. Fél perc után sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Hozzátesszük a paradicsomkockákat, a paprikacsíkokat, szórunk rá pirospaprikát, és egy keverés után lefedjük. Mérsékelt tűzön kb. 10 percig főzzük és a nagyobb darabokra tört chipset a végén belekeverjük.
Ez kb. két adag, ha nagyobb a család, vagy az étvágy, dupla adagokkal készíthetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. nov. 30. 06:38
A lecsós máj chipsszel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.