Szalonnás, tojásos krumpli recept
A Szalonnás, tojásos krumpli hozzávalói:10 dkg kolozsvári szalonna (vagy másmilyen füstölt, húsos szalonna)
1 fej vöröshagyma
4 tojás
30 dkg héjában főtt krumpli
só (óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós)
bors
A Szalonnás, tojásos krumpli elkészítési módja:
A főtt és kihűtött krumplit meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük. A szalonnát elkezdjük kisütni és mikor kezd a zsírja kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Ekkor rátesszük a krumplit és az egészet addig pirítjuk, amíg a krumpli kis kérget nem kap. Ekkor ráöntjük a tojást és az egészet összesütjük. Forrón tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. nov. 24. 09:24
A szalonnás, tojásos krumpli elkészítési módja és hozzávalói.