Serpenyős, mustáros csirkecomb recept
A Serpenyős, mustáros csirkecomb hozzávalói:4 egész csirkecomb
só, bors ízlés szerint
2 kk kakukkfű
10 dkg húsos, füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehérbor
1 dl víz
2 ek mustár (esetleg használhatunk hozzá mézes mustárt is)
2 kk mustár
2 dl tejföl
fél csokor aprított petrezselyemzöld
A Serpenyős, mustáros csirkecomb elkészítési módja:
A húsokat megmossuk, megszárítjuk és megtisztítjuk. A húsokat félretesszük. A húsok mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal és megkenjük mustárral, majd félretesszük. A szalonnát csíkokra vágjuk, kivesszük a pörcöt. A visszamaradt zsiradékon félig megdinszteljük a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, félidőben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd ha megpirult kivesszük és a szalonnához adjuk. A maradék zsiradékon, nagy lángon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük. A serpenyőben maradt pörzsanyagra öntjük a bort óvatosan (VIGYÁZAT PEZSEGNI ÉS FRÖCSKÖLNI FOG!) és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. Ekkor visszatesszük a szallonát, a hagymát, majd a húsokat rátesszük. Lefedjük fedővel és kis lángon kezdjük főzni. Időnként ránézünk és aláöntjük a vizet részletekben. Keverni nem kell, vagy csak óvatosan! Kb 35-40 perc alatt puhára pároljuk a combokat. Akkor jó, ha a kés könnyen belemegy. Ekkor a húsokat kivesszük. A tejfölbe belekeverünk 2 kk mustárt és a hagymás-szalonnás keverékhez adjuk és pár perc alatt összeforrlajuk az egészet. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kevés vízzel higíthatjuk. Visszatesszük a húsokat és megszórjuk aprított petrezselyemmel. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. nov. 20. 09:43
A serpenyős, mustáros csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.