Vincellér pecsenye diszkoszban recept
A Vincellér pecsenye diszkoszban hozzávalói:600 g sertés tarja
100 g húsos füstölt szalonna
80 g vöröshagyma
15 g fokhagyma
50 g zöldpaprika
150 g laska gomba
500 g burgonya
olaj
ízlés szerint:
só
bors
mustár
kakukkfű.
A Vincellér pecsenye diszkoszban elkészítési módja:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, nagy cikkekre, míg a vöröshagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A leszeletelt sertéstarját mustárral vékonyan bekenjük. Borsozzuk, sózzuk, kakukkfűvel meghintjük. A diszkoszt alumínium fóliával kibéleljük. A leszeletelt vöröshagyma karikák felét a diszkoszba tesszük. Erre kerül a cikkekre vágott burgonya, a metéltre vágott füstölt szalonna, a laskagomba és a bepácolt sertés tarja. Beborítjuk hagymakarikákkal, cikk zöldpaprikával és a füstölt szalonna csíkokkal. Olajjal meglocsoljuk, és még meghintjük a fűszerekkel. Lezárjuk a diszkoszt és hamvadó venyige parázsba tesszük. Körülbelül fél óra alatt elkészül ez a fenséges pecsenye. Friss salátával, rozs cipóval tálalva, gyöngyöző borocskával az igazi. Ha nem tudjuk mindezt szabadban elkészíteni, sütőben is elkészíthető. A diszkoszt mindig az asztalon, közvetlenül fogyasztás előtt nyissuk ki. Az illatfelhő lenyűgöző élményt nyújt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. okt. 4. 06:10
A vincellér pecsenye diszkoszban elkészítési módja és hozzávalói.