Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás karaj füstölt sajttal recept

Gombás karaj füstölt sajttal recept

A Gombás karaj füstölt sajttal hozzávalói:
8 szelet karaj
25 dkg gomba
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
1 kisebb fej hagyma

bors
majoranna
olaj


A Gombás karaj füstölt sajttal elkészítési módja:
A karajszeleteket kilopfolom, besózom. Serpenyőben kevés olajon elősütöm. A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az apróra vágott gombát. Sóval, borssal ízesítem. Mikor teljesen megpuhult a gomba, megszórom 1 teáskanál majorannával, és tovább párolom. A tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel, és hozzáöntöm a gombához. Sűrűre főzöm. Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsire teszem, a tejszínes gombából kis kupacokat teszek rá. Kb. 1 dl vizet öntök hozzá, hogy párolódjon a hús. Alufóliával befedem. Előmelegített sütőben alacsony lángon kb. 60 perc alatt puhára párolom. Ekkor leveszem az alufóliát, minden húsra 1 szelet füstölt sajtot teszek, és ráolvasztom a húsra. Burgonyapürével tálalom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás karaj füstölt sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook