Gombás karaj füstölt sajttal recept
A Gombás karaj füstölt sajttal hozzávalói:8 szelet karaj
25 dkg gomba
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
1 kisebb fej hagyma
só
bors
majoranna
olaj
A Gombás karaj füstölt sajttal elkészítési módja:
A karajszeleteket kilopfolom, besózom. Serpenyőben kevés olajon elősütöm. A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az apróra vágott gombát. Sóval, borssal ízesítem. Mikor teljesen megpuhult a gomba, megszórom 1 teáskanál majorannával, és tovább párolom. A tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel, és hozzáöntöm a gombához. Sűrűre főzöm. Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsire teszem, a tejszínes gombából kis kupacokat teszek rá. Kb. 1 dl vizet öntök hozzá, hogy párolódjon a hús. Alufóliával befedem. Előmelegített sütőben alacsony lángon kb. 60 perc alatt puhára párolom. Ekkor leveszem az alufóliát, minden húsra 1 szelet füstölt sajtot teszek, és ráolvasztom a húsra. Burgonyapürével tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. okt. 3. 19:43
A gombás karaj füstölt sajttal elkészítési módja és hozzávalói.