Sajtbundás csirkemell recept
A Sajtbundás csirkemell hozzávalói:60 dkg csirkemell
40 dkg trappista sajt
10 dkg fehér sajt vagy krémsajt
só
bors
sült csirke fűszersó
1 kis konzerv kukorica
2 csomag előfőzött rizs
olaj vagy zsír
3 tojás
liszt
A Sajtbundás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket megmossuk, és hosszában felszeleteljük. Zacskó alatt klopfoljuk őket, és mindkét oldalukat fűszerezzük a sóval, borssal, sült csirke fűszersóval. A közepükre elosztjuk a fehér sajtot, majd összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük. Ha ezzel kész vagyunk, akkor lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk a töltött melleket, és forró zsiradékon lefedve, néha megforgatva aranybarnára sütjük. Hogy ne csapjon ki a zsír vagy olaj, kevés lisztet vagy sót szórjunk bele. Közben a tasakon lévő előírás szerint megfőzzük a rizst, majd ha kész, a főzővizébe beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, és egyet forralunk rajta. Ha felforrt, leszűrjük, és a rizzsel összekeverjük. A sajtbundás csirkemelleket a kukoricás rizskörettel tálaljuk, barackbefőttet kínálhatunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. szept. 17. 19:35
A sajtbundás csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.