Tündérkása recept

A Tündérkása hozzávalói:
1 kg alma
1 egész tojás
30 dkg gesztenyemassza
kevés tej
2-3 ek rumaroma
5-6 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor


A Tündérkása elkészítési módja:
1. Meghámozzuk, és cikkekre vágjuk az almát, majd enyhén cukros vízben puhára főzzük. 2. Később leszűrjük, és pépesre törjük, majd az egész tojással habosra keverjük. 3. Fontos, hogy csínján bánjunk az ízesítéshez használt vaníliás cukorral! 4. A kikevert pép felét egy mély üvegtálba terítjük, erre a tejjel fellazított, rumaromával ízesített gesztenyemasszát tesszük. 5. Erre jön a pép másik fele, melynek a tetejét 5-6 dkg darált dióval megszórjuk. 6. Kb. 30 perc hűtés kell ahhoz, hogy finom legyen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tündérkása elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook