Békebeli almás béles recept
A Békebeli almás béles hozzávalói:A tésztához:
1/2 kg liszt
csipet só
20 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 ek porcukor
1 dl tejföl
2 tojás
Tölteléknek:
1,5 kg alma
3 ek cukor
1 tk fahéj
2 ek búzadara
Tetejére:
1 tojás
A Békebeli almás béles elkészítési módja:
1. A tejfölben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt. 2. A liszthez egy csipet sót szórunk, majd gyorsan elmorzsoljuk a hideg zsírral. 3. A liszthez adjuk a tejfölt, a tojásokat, és könnyű tésztává gyúrjuk. Amíg a tölteléket készítjük, hagyjuk pihenni. 4. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 20 percig állni hagyjuk. Utána a levéből kicsavarjuk. 5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi negyságúra nyújtjuk, és tepsire tesszük. 6. Megszórjuk egy kis marokba fogott búzadarával. 7. Eloszlatjuk rajta a reszelt almát, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral. 8. A másik tésztából ugyanakkora lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük. Kicsit lelapogatjuk, tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. 9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Már langyosan lehet szeletelni.
sütési hőfok: 160 °C
tepsi mérete: 27x37 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. szept. 24. 16:51
A békebeli almás béles elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.