Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marhapörkölt kicsit másként recept

Marhapörkölt kicsit másként recept

A Marhapörkölt kicsit másként hozzávalói:
1 kg marhahús
2 nagy fej vöröshagyma
Pirosparika
3dl édes vörösbor
6 nagyobb gomba
4-5 uborka/savanyúság/
8-10 gyöngyhagyma /savanyúság/
majoranna
bazsalikom
oregánó
vegeta

2dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt


A Marhapörkölt kicsit másként elkészítési módja:
A húst hagyományos módon felrakom pörköltnek,csak víz helyett a vörösborral öntöm fel. Ízesítem vegetával,majorannával,sóvval,bazsalikommal és oregánóval. A gombát megpucolom és felszeletelem ésaz uborkát felkarikázom a gyöngyhagymát ha nagyobb félbevágom ha nem akkor hagyom egybe. Amikor a hús 80%-ba megfőtt belerakom a gombát,uborkát és gyöngyhagymát ée egybe készre főzöm. A tejszínbe belekeverem a lisztet és ezt hozzákeverem az elkészűlt húshoz. Egyret rottyan és kész!

Köretnek és burgonya krokettet szoktam hozzá adni,de nagyon finom mellé a tészta is.
Azoknak ajánlom akik szeretik a kicsit savanykás ízű ételeket.


Kategória: Húsételek receptjei


A marhapörkölt kicsit másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook