Marhapörkölt kicsit másként recept
A Marhapörkölt kicsit másként hozzávalói:1 kg marhahús
2 nagy fej vöröshagyma
Pirosparika
3dl édes vörösbor
6 nagyobb gomba
4-5 uborka/savanyúság/
8-10 gyöngyhagyma /savanyúság/
majoranna
bazsalikom
oregánó
vegeta
só
2dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
A Marhapörkölt kicsit másként elkészítési módja:
A húst hagyományos módon felrakom pörköltnek,csak víz helyett a vörösborral öntöm fel. Ízesítem vegetával,majorannával,sóvval,bazsalikommal és oregánóval. A gombát megpucolom és felszeletelem ésaz uborkát felkarikázom a gyöngyhagymát ha nagyobb félbevágom ha nem akkor hagyom egybe. Amikor a hús 80%-ba megfőtt belerakom a gombát,uborkát és gyöngyhagymát ée egybe készre főzöm. A tejszínbe belekeverem a lisztet és ezt hozzákeverem az elkészűlt húshoz. Egyret rottyan és kész!
Köretnek és burgonya krokettet szoktam hozzá adni,de nagyon finom mellé a tészta is.
Azoknak ajánlom akik szeretik a kicsit savanykás ízű ételeket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: dudubaba, 2010. jan. 11. 13:37
A marhapörkölt kicsit másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.