Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos linzerkoszorú recept

Narancsos linzerkoszorú recept

A Narancsos linzerkoszorú hozzávalói:
Az omlós tésztához:

1 narancs reszelt héja
500 g finomliszt
1 kk sütőpor
csipet só
250 g vaj
200 g porcukor
2 tojássárgája
1 tojás

A tészta lekenéséhez:

1 tojásfehérje
10 dkg darált, cukrozott dió

A töltelékhez:

sárgabarack lekvár


A Narancsos linzerkoszorú elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hideg helyen pihentetjük. 3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki. A lyukas linzert tojásfehérjével bekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos linzerkoszorú elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook