Narancsos linzerkoszorú recept
A Narancsos linzerkoszorú hozzávalói:Az omlós tésztához:
1 narancs reszelt héja
500 g finomliszt
1 kk sütőpor
csipet só
250 g vaj
200 g porcukor
2 tojássárgája
1 tojás
A tészta lekenéséhez:
1 tojásfehérje
10 dkg darált, cukrozott dió
A töltelékhez:
sárgabarack lekvár
A Narancsos linzerkoszorú elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hideg helyen pihentetjük. 3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki. A lyukas linzert tojásfehérjével bekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. nov. 13. 07:01
A narancsos linzerkoszorú elkészítési módja és hozzávalói.