Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel recept
A Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel hozzávalói:Palacsinta:
20 dkg liszt
2 tojás
1 mk só
egy nagy csipet őrölt fehér bors
4-5 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)
Húsos-zöldséges töltelék:
50 dkg darált sertéscomb
1 fej lilahagyma
2 sárgarépa
1 paszternák
15 dkg zöldborsó
20 dkg gouda sajt
4 ek tejföl
só
őrölt fehér bors
2 tk ételízesítő
5 dkg vaj
2 ek olaj
Tejfölös öntet:
2 dl tejföl (20 %-os)
1 tojás
só
egy csipet őrölt fehér bors
kisebb csokor snidling
10 dkg sajt a tetejére
A Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel elkészítési módja:
A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük hozzá a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét. Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben, adjuk hozzá az olajat és ha szükséges még, a maradék szénsavas ásványvizet is. A palacsintasütőt vékonyan olajozzuk ki, majd tegyünk bele kb egy merőkanállal a tésztából és mindkét oldalát süssük szép pirosra. A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd tegyük félre ameddig elkészül a töltelék. A lilahagymát, a sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindegyiket apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk kifehéredésig. Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd lefedve pároljuk kb 10 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük zsírjára a húst, majd hűtsük ki. A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A kihűlt fűszeres húshoz adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd keverjük össze. Keverés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána. A palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy 24 cm-es kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tortaformába. A tejfölhöz adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze. Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. nov. 5. 10:40
A palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.