Alma fahéjas bundában recept
Az Alma fahéjas bundában hozzávalói:3 db édes alma
2 db tojás
1.5 dl tej
1.5 dl szénsavas ásványvíz
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
egy csipet só
liszt (amennyit majd felvesz)
1/2 citrom leve
a sütéshez olaj
a forgatáshoz:
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Az Alma fahéjas bundában elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. Ezután megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Egy tálba beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Az almaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába, majd óvatosan beletesszük a felforrósított olajba. Az almaszeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Sütés közben többször megfordítjuk hogy szép egyenletesen süljön. Összekeverjük a cukrot és az őrölt fahéjat. A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan kiemeljük az olajból, majd még forrón megforgatjuk a fahéjas-cukros keverékben.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. okt. 20. 08:44
Az alma fahéjas bundában elkészítési módja és hozzávalói.