Fokhagymás kapros uborkasaláta recept
A Fokhagymás kapros uborkasaláta hozzávalói:2 db nagyobb kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 doboz kis tejföl
1 doboz natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor
1 kanál olíva olaj
só
bors
A Fokhagymás kapros uborkasaláta elkészítési módja:
Az uborkákat megmossuk és kockákra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. Közben felkarikázzuk a lilahagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.Hozzáadjuk a tejfölt, és a joghurtot és a közben apróra vágott kaporot,ízlés szerint borsozzuk(de el is hagyható) majd az egészet hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és lazán összedolgozzuk. Mivel az uborkát nem sóztuk meg, a levét nem engedte ki, így eredeti roppanósságát megőrizve marad a salátában
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. okt. 16. 22:54
A fokhagymás kapros uborkasaláta elkészítési módja és hozzávalói.