Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Fokhagymás kapros uborkasaláta recept

Fokhagymás kapros uborkasaláta recept

A Fokhagymás kapros uborkasaláta hozzávalói:
2 db nagyobb kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 doboz kis tejföl
1 doboz natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor
1 kanál olíva olaj

bors


A Fokhagymás kapros uborkasaláta elkészítési módja:
Az uborkákat megmossuk és kockákra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. Közben felkarikázzuk a lilahagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.Hozzáadjuk a tejfölt, és a joghurtot és a közben apróra vágott kaporot,ízlés szerint borsozzuk(de el is hagyható) majd az egészet hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és lazán összedolgozzuk. Mivel az uborkát nem sóztuk meg, a levét nem engedte ki, így eredeti roppanósságát megőrizve marad a salátában


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A fokhagymás kapros uborkasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook