Sajtsaláta-egyszerűen és finoman recept
15 perc
Kalóriaszegény
340 kcal
2 tasak salátapor(lehetőleg kapros, vagy fokhagymás, mixelni is lehet a kettőt, vagy el is lehet hagyni és friss zöldségekkel lehet bolondítani)
1 fej lilahagyma
kb. 3-4dl natúrjoghurt
1-2 db kígyóuborka
paradicsom(amennyit szertnénk)
Sajtok( mozarella, feta, trapista, füstölt sajt..stb.)
A Sajtsaláta-egyszerűen és finoman elkészítési módja:
A salátaport beleöntöm egy olyan tálba, amiben jól meglehet keverni később a salátánkat. Ráöntöm a natúrjoghurtot és félreteszem, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Addig a lilahagymát apróra felvágom és a salátaalapba öntöm. A kígyóuborkát, paradicsomat egyforma nagyságúra felkockázom és szintén az alapba öntöm, összekeverem. A sajtokat is felvágom és keménység szerint adom a salátához.( a legpuhább utoljára, hogy a keverésnél ne törjön össze. Hűtőbe teszem, bár azzonal fogyasztható!
aki szereti a hagymát, póréhagyma karikákkal megbolondíthatja a salátát!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mana14, 2008. máj. 6. 13:28
A sajtsaláta-egyszerűen és finoman elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.