Zöldséges-Rakottas recept
60 perc
Kalóriaszegény
A Zöldséges-Rakottas hozzávalói:
Burgonya
cukkini
paradicsom
savanyúság(savanyú káposzta, unorka)
hagyma
Tejföl
reszelt sajt
A hozzávalókhoz szándékosan nem írtam mennyiséget! Amelyik zöldséget jobban szerted abból többet is használhatsz, amit nem szeretsz el is hagyhatod!
A Zöldséges-Rakottas elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzök, majd egy jánai tál aljába rakjuk. Rászorjuk a többi zöldséget is felaprítva (rétegezhetünk is) leöntjük tejföllel és reszelt sajtot szórunk rá. Lefedjük egy alufóliával majd sütjük a zöldségek puhulásáig. A tetején a sajtot meg is lehet pirítani!
Aki a húsosan szereti, tehet bele csirkelmellet(ezt akár nyersen is lehet., ekkor tovább kell sütni és jobb ha ilyenkor a krumpli is nyers! de a húst akár grillezetten is bele lehet tenni!)
Tejszínnel leöntve még finomabb!
Sőt,több féle sajt használatával Isteni! :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mana14, 2008. máj. 8. 11:52
A zöldséges-rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.