Szőlős süti recept
A Szőlős süti hozzávalói:60 dkg szőlő
2 dl muskotályos bor
4 tojás
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg liszt
10 dkg keményítő
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
A Szőlős süti elkészítési módja:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és muskotályos borban áztatjuk, addig, amíg a tésztát elkészítjük. Egy 28 cm átmérőjű kerek formát alufóliával kibélelünk, úgy hogy a peremére is jusson. A fóliát alaposan kivajazzuk. A vajat elkeverjük a cukrokkal, beledolgozzuk a tojássárgákat, belekeverjük a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet, végül óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A szőlőszemeket leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és az alufóliára szórjuk, ráöntjük a tésztát, és elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 55 percig sütjük. (Tűpróba!) A kész sütit 20 percig a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan egy rácsra borítjuk. Lehúzzuk róla a fóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. okt. 14. 22:27
A szőlős süti elkészítési módja és hozzávalói.