Uborkaleves főzés nélkül recept
Az Uborkaleves főzés nélkül hozzávalói:1 nagyobb, vagy két kisebb kígyóuborka
2 pohár joghurt
1 pohár tejföl
2 dl tej
1 csomó kapor
1 gerezd fokhagyma
pici só,bors
Az Uborkaleves főzés nélkül elkészítési módja:
Az uborkát meghámozzuk, apróra vágjuk, a kaprot összevagdaljuk. Mindkettőt turmixgépbe szórjuk, hozzádobjuk a megtisztított gerezd fokhagymát és az összes többi hozzávalót. Alaposan összeturmixoljuk, és már nincs is más dolgunk, mint a hűtőbe tenni bő fél-egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Aki gazdagabban szeretné, az néhány csík bacon szalonnát süssön ropogósra, és szórja a leves tetejére. A nyári nagy melegben üdítő finomság.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. júl. 10. 19:00
Az uborkaleves főzés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.