Tejfölös paprikás krumpli recept
35 perc
Zsírszegény
50 kcal
20 gramm
55 gramm
25og tejföl
2 kg burgonya
1 fej hagyma
1dcl olaj
30dkg füstölt kolbász
2tojás
15dkg liszt
só
bors
piros füszerpaprika,
delikát
delikát
A Tejfölös paprikás krumpli elkészítési módja:
Az olajon üvegesre párolom a hagymát, piros füszerpaprikát szórók bele,majd felöntöm vizzel. Belerakom a burgonyát,amelyet kis kockákra vágtam. aztán rögtön utánna mehet a karikákra vágott füstölt kolbász,és izlés szerint a füszerek,vizet anyit adok hozzá,hogy ellepje. Ha a burgonya megfött, máris elkezdem beleszaggatni a nokedlit, rögtön utánna a tejfölt. még kb 5 percig főzőm,aztán fedövel letakarom.
A nokedlit kevés vizzel szoktam elkeverni, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta.
Azért sorolom a fözelék kategóriába, mert a végeredménynél egy sűrű állagot kapunk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Ácika, 2006. nov. 25. 06:52
A tejfölös paprikás krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.