Spenót tükörtojással recept
A Spenót tükörtojással hozzávalói:1 kg spenót
3 gerezd fokhagyma
1 l tej
8 dkg sütőmargarin
8 dkg finomliszt
8 tojás
A Spenót tükörtojással elkészítési módja:
A spenótot megtisztítjuk, a vastag levélereket eltávolítjuk, váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk. Felforralunk 4 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra vagdossuk). Felforralunk 8 dl tejet, felolvasztunk 6 dkg margarint, beleszórjuk a lisztet, az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön világosra pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 2 dl hideg tejet, majd a forrót, és folyamatosan keverve besűrítjük (3-5 perc), azaz besamelt készítünk. Beletesszük a spenótot, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 2 dkg margarint. Felütjük a tojásokat a sárgájuk épségére ügyelve a forró zsiradékba csúsztatjuk, és takarékra kapcsolva, aszerint, hogy mennyire átsülten szeretjük, 4-5 percig sütjük; a végén sózzuk, borsozzuk. A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott 2-2 tükörtojással tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. ápr. 18. 22:44
A spenót tükörtojással elkészítési módja és hozzávalói.