Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karfiolos hamis vesevelő recept

Karfiolos hamis vesevelő recept

A Karfiolos hamis vesevelő hozzávalói:
1 kg karfiol
1 vöröshagyma
5 dkg zsír/olaj
6 tojás
só, pirospaprika, majoránna


A Karfiolos hamis vesevelő elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, egy csipet majoránnával, és föleresztjük 2-3 evőkanál vízzel. A rózsáira szedett, jól megmosott karfiolt a hagymás, paprikás zsírban - mindig egy kevés vizet öntve alá - puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Tálalás előtt ráütjük a felvert, megsózott tojásokat, óvatosan elkeverjük, hogy a karfiol ne törjön össze, megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a tojás rántottaszerű nem lesz.

Cékla- vagy fejes saláta illik hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karfiolos hamis vesevelő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook