Rakott karfiol (update 1) recept




- 1 fej karfiol
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg zabpehely
- 40 dkg sovány darált hús
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint pirospaprika
- fekete bors
- majoránna
A Rakott karfiol (update 1) elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A zabpelyhet leforrázuk fél liter vízzel, és duzzadni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön megpirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük a keveréket, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat. Egy tepsi aljára lerakjuk a karfiol felét, ráterítjük a húsos keveréket, majd ráterítjük a karfiol másik felét, leöntjük tejföllel, és közepes lángon kisütjük.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2007. ápr. 24. 18:06
A rakott karfiol (update 1) elkészítési módja és hozzávalói.