Medvehagymavaj recept

Elkészítési idő 25 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Medvehagymavaj hozzávalói:
- 6 vagy 8 medvehagymalevél
- 8 dkg vaj
- ízlés szerint kevés frissen reszelt citromhéj
- 1 bagett kenyér


A Medvehagymavaj elkészítési módja:
A leveleket alaposan mossuk meg és egészen finomra metéljük, ezt keverjük össze a puha vajjal, majd adjuk hozzá a lereszelt citrom héját is. A masszából nedves kézzel formázhatunk golyókat, vagy egyszerűen a már felszeletelt kenyérre kenve tálaljuk.

Rendkívül ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető fogás, ideális előételnek, ha golyócskákat vagy rudacskákat készítesz belőle, de elsőrangú szendvincskrém is!

Ezt a szendvicskrémet úgy is elkészítettem, hogy chilli paprikát daraboltam bele, illetve egy másik alkalommal a masszába a három tojás sárgáját is belekevertem (így mondjuk sokkal laktatóbb és nehezebb a gyomornak).


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A medvehagymavaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook