Fokhagymás-paprikás karfiol - 90 naposhoz! recept
A Fokhagymás-paprikás karfiol - 90 naposhoz! hozzávalói:- 30 dkg karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek. olaj
- 1 kávéskanál ételízesítő
- késhegynyi tört borókabogyó
- ízlés szerint kevés só, törött fehér bors
A Fokhagymás-paprikás karfiol - 90 naposhoz! elkészítési módja:
A megtisztított és rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba tesszük, megsózzuk és aláöntünk pici vizet. Lefedjük, mikrohullámú sütőben 10 percig a legerősebb fokozaton pároljuk. Eközben a felforrósított olajon üvegesre sütjük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát. Két ek.-nyi vizet azonnal ráöntünk, beletesszük a fűszereket, és a tűzre visszatéve felforraljuk. A lisztet a hagymás szafttal elkeverjük, majd a megpárolódott karfiolra öntjük. Még 5 percre visszatesszük a mikróba, és a legmagasabb fokozaton pároljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Prügi, 2007. dec. 13. 18:50
A fokhagymás-paprikás karfiol - 90 naposhoz! elkészítési módja és hozzávalói.