Túrós-barackos lepény recept
A Túrós-barackos lepény hozzávalói:A tésztához:
20 dkg liszt
12 dkg sütőmargarin
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipet só
A krémhez:
6 dkg sütőmargarin
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
50 dkg túró
3 evőkanál búzadara
1 citrom lereszelt héja
4 db tojásfehérje
6 dkg porcukor
4-5 evőkanál baracklekvár
1 üveg barackbefőtt
sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
porcukor a tetejére
A Túrós-barackos lepény elkészítési módja:
A krém elkészítésével kezdem. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot a 3 tojássárgájával kikeverem. Belerakom a túrót, a búzadarát és a citromhéjat, majd berakom a hűtőbe. A tepsit (20×30 cm) kikenem margarinnal. A sütőt 180 fokra bekapcsolom. A barackkonzervet kinyitom, a barackkokat felszeletetem, és szűrőbe rakom, hogy lecsöpögjön a leve. A tésztához valókból tésztát gyúrok gyorsan, kinyújtom, és a tepsibe rakom. A tésztát berakom sülni, de csak 6-8 percre. Addig a tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verek, és a túrós masszámhoz keverem. A tésztát kiveszem a sütőből, és baracklekvárral megkenem. Rárakom a barackszeleteket, és rásimítom a túrós masszát. Visszarakom a sütőbe, de a hőt leveszem 170 fokra. Így sütöm kb. 50 percig, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e. Kihűlve lehet szépen szeletelni, és másnap az igazi, bár mi nem bírjuk ki másnapig! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 16. 07:58
A túrós-barackos lepény elkészítési módja és hozzávalói.