Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Darálthúsos galuska recept

Darálthúsos galuska recept

A Darálthúsos galuska hozzávalói:
Húsos raguhoz:

30 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
őröltpaprika, só, bors

Galuskához:

2 egész tojás
15 dkg liszt


szükséges még 2-3 dl tejföl, esetleg reszeltsajt


A Darálthúsos galuska elkészítési módja:
A húsos raguval kezdem a főzést: Tűzálló tálba teszem a darálthúst, pici vizet öntök alá és fehéredésig kevergetem. Ráteszem a kockákra vágott hagymát - közben a hús enged annyi zsírt, hogy a hagyma is megdinsztelődjön vele együtt, gyakori kevergetés közt. Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát is. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, paprikát. Addig főzöm, míg a hús megpuhul. Közben galuskatésztát kavarok, forrásban lévő sós vízbe szaggatom evőkanál élével, pár percig főzöm. A húsos raguhoz adom a galuskát, összekeverem, ráöntöm a tejfölt és sütőben pár percig sütöm. Meg lehet szórni reszeltsajttal is.

Ha kevés az időnk, akkor nem szükséges összesütni sütőben, anélkül is finom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A darálthúsos galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook