Darálthúsos galuska recept
A Darálthúsos galuska hozzávalói:Húsos raguhoz:
30 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
őröltpaprika, só, bors
Galuskához:
2 egész tojás
15 dkg liszt
só
szükséges még 2-3 dl tejföl, esetleg reszeltsajt
A Darálthúsos galuska elkészítési módja:
A húsos raguval kezdem a főzést: Tűzálló tálba teszem a darálthúst, pici vizet öntök alá és fehéredésig kevergetem. Ráteszem a kockákra vágott hagymát - közben a hús enged annyi zsírt, hogy a hagyma is megdinsztelődjön vele együtt, gyakori kevergetés közt. Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát is. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, paprikát. Addig főzöm, míg a hús megpuhul. Közben galuskatésztát kavarok, forrásban lévő sós vízbe szaggatom evőkanál élével, pár percig főzöm. A húsos raguhoz adom a galuskát, összekeverem, ráöntöm a tejfölt és sütőben pár percig sütöm. Meg lehet szórni reszeltsajttal is.
Ha kevés az időnk, akkor nem szükséges összesütni sütőben, anélkül is finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. nov. 16. 20:59
A darálthúsos galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.